Anak anda tidak bersemangat untuk belajar Bahasa Arab?

Anda susah untuk mendapatkan kelas Bahasa Arab yang berkesan untuk anak anda?

AT-TAISIR  FIL-ARABIYYAH adalah penyelesaiannya!

Kini anda boleh mengajar sendiri anak anda di rumah.

MUDAH, LENGKAP, MENYERONOKKAN

MUDAH

Anak anda akan mudah menyebut perkataan dan bertutur dalam Bahasa Arab melalui lagu dan permainan komunikasi yang disediakan.

Ibu bapa dan guru lebih mudah mengajar kerana maklumat dan panduan mengajar disediakan di bahagian bawah setiap halaman buku.

LENGKAP

Ibu bapa tidak perlu tercari-cari bahan untuk mengajar Bahasa Arab kerana pakej at-Taisir lengkap dengan buku teks, buku aktiviti, buku cerita, kad imbasan boleh padam, audio dan video animasi pelajaran serta kursus secara online dan offline.

MENYERONOKKAN

Anak anda tidak akan bosan untuk belajar bahasa Arab kerana at-Taisir menyediakan lagu-lagu pelajaran dan permainan komunikasi yang menyeronokkan.

Bukunya yang berwarna-warni, ilustrasi dan reka letaknya yang menarik membuatkan anak anda akan lebih bersemangat untuk belajar.

AT-TAISIR MENARIK kerana…

“Tahniah.. buku at-Taisir ini menggunakan pendekatan dan gaya Bahasa yang mudah difahami dalam menyampaikan kisah-kisah yang sukar. Sesuai dengan judulnya, at-Taisir yang bermakna memudahkan, saya yakin ia dapat membentuk pelajar yang berketerampilan dalam bahas Arab”.

Dr Che Radiah Mezah

BA(Hons) Al-Azhar, MMLS, PhD(Applied Linguistics) UM

"Pengembangan tema dan topic yang sesuai ndengan perkembanagan tahap pembelajaran. Aktiviti –aktiviti pengukuhan terhadap kemahiran dan pengetahuan Bahasa. Keseluruhan muka surat berwarna dengan ilustrasi dan reka letak yang menarik."

Dr Muhammad Azhar Zailani

Ketua Jabatan Pendidikan Bahasa dan Literasi, Fakulti Pendidikan, UM

“At-Taisir fil Arabiyyah merangkumi seluruh objektif pembelajaran bahasa Arab untuk tahap awal. Ia memudahkan pelajar untuk menguasai bahasa Arab sebagai bahasa komunikatif dan pada masa yang sama untuk memehami dinul Islam serta budaya Arab dan Islam”.

Dr Windi Chaldun

BA (Hadith) Al-Azhar, M.HSc(Linguistik) USU

BELI SEKARANG & DAPATKAN DISKAUN 10%

Masukkan kod ATT10 semasa membuat pembayaran. (Kod hanya layak untuk sekali pembelian sahaja).

BUKU PENDIDIKAN BAHASA ARAB

Buku Teks & Aktiviti Sekolah Rendah